Annemiek Leupen, teamleider externe rechtshulp

We werken hier hard, maar een dolletje tussendoor kan ook gewoon op de werkvloer. De flexibele werktijden bij DAS zijn voor mij ideaal: ik kan zelf bepalen hoe laat ik begin en eindig.

Ik geef leiding aan een fijn en betrokken team van 15 medewerkers op de afdeling Externe Rechtshulp. Wij beheren de advocatenopdrachten van DAS. Het leuke van mijn werk is het werken met mensen en de diversiteit die je tegenkomt. Geen dag is hetzelfde. Het is steeds weer schakelen tussen alle partijen waar je mee te maken hebt. Van overleg naar telefoongesprek en van project naar het coachen van een medewerker. Ik heb elke dag met veel mensen contact, ook met andere afdelingen en daar haal ik veel energie uit.

Groeien in je vak én leren over jezelf

In de zes jaar dat ik nu bij DAS werk heb ik flink kunnen groeien. Niet alleen in het vak zelf, maar ook door te veranderen van functie. Ik ben begonnen als teamleider bij  de afdeling Verhaal en Buitenland en zit nu sinds twee jaar op mijn huidige afdeling. Er is bij DAS altijd ruimte om stappen te maken en je mag meedenken in alle divisies. Daardoor leer je ook veel over jezelf. Ik heb HBO management gestudeerd en heb toen een specialisatie in coaching gedaan. Ik gebruik die kennis bij het coachen van de medewerkers in mijn team, zodat ook zij weer verder kunnen groeien.

Beloning voor het harde werken

DAS is een hele fijne en sociale werkgever. Dat komt mede door de mensen die er werken. Wat je ziet is ook wat je krijgt. We werken hier hard, maar een dolletje tussendoor kan ook gewoon op de werkvloer. De flexibele werktijden bij DAS  zijn voor mij ideaal: ik kan zelf bepalen hoe laat ik begin en eindig. Daarnaast vind ik de arbeidsvoorwaarden goed geregeld: 13de maand, winstdeling, verzekeringen, reiskosten, enzovoort. Dat maakt dat je extra beloond wordt voor het harde werken.