Joyce Arts, Letselschade Jurist

Echt iets voor je cliënt betekenen én bourgondische gezelligheid! Joyce Arts, Letselschade Jurist bij DAS, neemt je mee in haar ervaring. 

Een beenbreuk met blijvende gevolgen door mishandeling. Een flinke schram door een verkeersongeval. Hersenletsel, complete amputaties, medische incidenten. Eén ding is zeker: als Letselschade Jurist krijg je veel verschillende zaken voor je kiezen. En het klinkt wat dubieus, maar deze diversiteit is precies wat het werk van Letselschade Juristen interessant maakt. Dat kan Joyce Arts in ieder geval beamen, inmiddels is zij al 8 jaar Letselschade Jurist bij DAS.

Joyce: “Ik vind het heerlijk dat ik bij DAS niet dag in, dag uit met dezelfde zaken bezig ben. Al heb ik wel een voorkeur voor bepaalde zaken.” Zo krijgt Joyce de meeste energie van het bijstaan van slachtoffers van mishandeling in het strafrecht. Of - een andere tak van sport - het ontzorgen van zelfstandigen die schade hebben opgelopen. “Als een zelfstandige niet kan werken, is hij of zij direct zijn inkomen kwijt”, legt Joyce uit. “Dat betekent voor mij snel schakelen, direct voorschotten regelen en zorgen dat ze weer even vooruit kunnen. Deze cliënten zitten er zelf ook altijd bovenop. De bijkomende emoties en de tijdsdruk kunnen het werk soms wel wat pittig maken. Maar voor mij zijn dit wel de meest interessante zaken.”

Impact maken   

“Uiteindelijk wil je natuurlijk iets betekenen voor je cliënt. Hoe klein of hoe groot ook”, vertelt Joyce. Dit is ook niet alleen in een financiële vergoeding uit te drukken. Stel bijvoorbeeld dat een cliënt ten gevolge van het letsel zijn of haar baan niet meer kan uitoefenen. In dat geval kan het inschakelen van een arbeidsdeskundige veel impact maken. Bijvoorbeeld in de zoektocht naar een nieuwe baan of hulp bij omscholing. Om daar te komen, is het van belang om een goede band met de cliënt op te bouwen en je volledig in te leven in zijn of haar situatie. “Voor mij zijn daarom de huisbezoeken - die nu vanwege Covid-19 helaas niet kunnen plaatsvinden, maar bij DAS normaal gesproken een groot onderdeel van het werk zijn - hierin heel belangrijk”, deelt Joyce. “Tijdens deze bezoeken ga ik samen met de verzekeraar langs bij de cliënt en bespreken we de gevolgen van het ongeval op álle vlakken. Van de emotionele impact tot aan de gevolgen voor de thuis- en werksituatie. Zodra je dat in kaart hebt, weet je precies op welke manier je echt iets voor de cliënt kunt betekenen.”

Bourgondische gezelligheid

Nu staat Joyce niet alleen klaar voor de cliënt, ze is er ook altijd voor haar collega’s. “Samen sparren over een zaak of een collega weer een stap verder helpen, daar krijg ik energie van”, deelt Joyce. “Andersom voel ik ook dat mijn collega’s voor mij klaarstaan. Niet alleen zakelijk, maar ook wanneer er privé iets aan de hand is. Laatst was bijvoorbeeld mijn zoontje een dag ziek, toen stonden gelijk drie collega’s klaar om mijn werk op te vangen. Dat maakt de werk-privébalans heel prettig. Daarnaast staat hier in Den Bosch de bourgondische gezelligheid centraal. Samen lunchen en even bijkletsen hoort er voor mij ook gewoon bij en maakt dat ik hier helemaal op mijn plek zit.”

 

Aanmelding voor DAS jobalerts

Je aanmelding voor DAS jobalerts is nu bevestigd!

Wanneer er nieuwe vacatures ontstaan voor de door jou geselecteerde vakgebieden ontvang je een jobalert per e-mail.

Bedankt voor je aanmelding!
DAS Recruitment

Aanmelden voor DAS jobalerts

We sturen je een jobalert per e-mail wanneer er nieuwe vacatures ontstaan binnen de door jou geselecteerde vakgebieden.